Överklagade och fick rätt om lösa hundar i Naturreservat

Jägareförbundet i Södra Älvsborg får rätt mot Marks kommun. Det blir inget förbud mot lösa hundar i ett nybildat naturreservat.

Marks kommun får inte förbjuda löshundar i det nya naturreservatet. Foto: Gettyimages

Borås Tidning rapporterar om ärendet i sin pappersupplaga. När kommunen nyligen bildade naturreservatet Stampatorgs ljundhed skrevs ett förbud mot löshundar in i reglerna.

Motiveringen var att hundar skulle förhindras jaga betande djur i reservatet, som är 4 500 kvadratmeter stort.

Jägareförbundet Södra Älvsborg överklagade med motiveringen att hundförare kan bli brottslingar om deras hundar råkar springa in i reservatet.

Ett alternativ hade varit att Marks kommun stängslat in reservatet, men det vill inte kommunen.

Nu har länsstyrelsen gett Jägareförbundet rätt och upphäver kommunens förbud mot löshundar.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vapentest: Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable

Turkiska Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable är en klassisk sporting/jakthagelbock och ett resultat av drygt 50 års vapentillverkning. Modellen Nordhunt är speciellt tillverkad för Jaguargruppen och ger mycket hagelvapen för pengarna.

Garmin växlar upp – nu kommer pejlen Alpha 200i

Förbättrad kartkapacitet, större skärm på 3.5” som kan läsas i solljus och programmerbara knappar. Det är några av förbättringarna på nya Alpha 200i. Enheten har också inReach satellitteknologi1 integrerat, vilket möjliggör tvåvägsmeddelanden och interaktiva SOS-aviseringar.

Kortare jakttid föreslås för förföljande älghundar

I Naturvårdsverkets förslag på nya jakttider finns även förslag som gäller jakthundanvändning. Bland annat föreslås att älghundar som förföljer älg inte får släppas före den första oktober i södra Sverige. Bör älghundsägare vara oroliga för kortare möjligheter till jaktträning?

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.
ANNONS ▼