Nytt nummer

Läs senaste numret av Jaktjournalen!

Rykande färsk nummer tre av Jaktjournalen finns nu ute i butik och hos er prenumeranter. Predatorjakten ligger i fokus med jakt på räv, lodjur och varg. Men vi går också igenom blyfria alternativ för hagelbössan och vilka möjligheter och risker som finns med blyfritt.

"}}

Har du jaktintresserade barn som snart ska söka till gymnasiet, finns det många skolor som erbjuder jakt- och viltvård på schemat. Vi har pratat med flera före detta elever om vad de gör idag. Möjligheterna är många.

I Dalarna har stövar-SM för rävhundar avgjorts för 2023. Jaktjournalen var som vanligt på plats och direktrapporterade. Massor av läsning från mästerskapet finns i detta nummer.

Lo, klövvilt och vargjakt

Lodjursjakten närmar sig. Vi har pratat med några erfarna lodjursjägare som delar med sig av sina bästa tips. Bra läsning för den som ska på sin första lodjursjakt, eller repetition för den som redan har testat.

I söder står det klövviltsjakt på schemat på det skånska godset Maltesholm. Där har omständigheterna förändrats sedan ett vargrevir med föryngringar konstaterats.

Skogsrävar och fjällripor

I norr blir det lockjakt efter skygga skogsrävar. Omständigheterna är långt ifrån optimala, men John Larsson visar att han vet vad han håller på med.

Vargreviret Almhöjden delas av länen Västmanland, Dalarna och Örebro. Läs Jaktjournalens reportage från årets vargjakt i reviret.

Det blir också en tur till fjället som är allt annat än hyggligt mot skåningen Ola. Länge såg det ut som det inte skulle bli någon marsjakt på ripa. Men så lägger sig stormen.

Alltid i Jaktjournalen

Nyheter: Välfyllda nyhetssidor med det senaste

Vapentest: Benelli Lupo Wood

Veterinärt: Dysplasi och HD-röntgen

Vilt kök: Märg, tunga, lever och hjärta. Delikatesser på tallriken, inte på åteln.

Månadens hund: Gryttaxen Elsa

Och givetvis, utrustning, Rovdjurskampanjen, Jaktkalendern, Sätter punkt och en massa jaktglädje.

Hittar du inte tidningen i butik så kan du läsa den digitalt här!