Ett stolt gäng som tog hem segern i matlagningstävlingen. Från vänster: Anna-Maria de Vries, Sanna Lönn, Anna Tille, Jennifer Roth. Foto: Ryssbygymnasiet

Ryssbygymnasiet lagade läckraste viltmåltiden

I konkurrens med fem andra gymnasieskolor tog fyra elever från Ryssbygymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram hem segern i tävlingen i "Sveriges vildaste restaurangskola".

Redan i våras anmälde läraren Annika Fornander ett lag sammansatt av då fyra tjejer i årskurs ett på restaurang- och livsmedelsprogrammet till braschorganisationen Svenskt Viltkötts tävling ”Sveriges vildaste restaurangskola”. Under hösten har laget, bestående av Ann-Maria de Vries, Sanna Lönn, Anna Tille och Jennifer Roth jobbat stenhårt med att skapa en en förrätt och en varmrätt och dessutom göra en snygg presentation serveringsmässigt. Annika Fornander berättar att det känns extra kul att tjejerna vann eftersom de har varit ett år yngre än de övriga deltagarna. – De har också kunnat träningslaga maten här på skolan och då använt sig av viltkött eleverna på jakt- och viltvårdsprogrammet försett köket med, säger hon. De två vinnande rätterna var en förrätt med rökt vildandsbröst serverat med en variation på pumpa och pumpasoppa, toppat med granskott och granskottpulver. Huvudrätten var vildsvinsfilé och en egen vildsvinskorv kryddad med äpple och örter serverat med bakad gulbeta och rotselleripuré.