Martin Andersson och Björn Lindberg tog hela tilldelningen i Örebro län. Foto: Privat

Östgötarna Björn och Martin sköt lodjuren i Örebro län

Nu är det fullskjutet i lodjursjakten i den södra delen av Örebro län. De två östgötarna Björn Lindberg och Martin Andersson sköt hela tilldelningen.

Jaktjournalen har berättat om Björn och Martin som på tisdagen fällde ett lodjur i trakterna av Skogaholm. På onsdagen fällde de ytterligare ett lodjur, cirka en mil fågelvägen från Skogaholm. – Vi spårade större delen av natten och morgonen, men det snöade så kraftigt att vi först inte hittade någonting. Men till slut fick vi tag i ett spår, berättar Björn. Man var fyra jaktkompisar och bestämde sig för att ställa ut och släppa samma hundar som på tisdagen, en plott och en stövarblandning. – Hundarna jobbade på slag kanske 20 minuter, sedan hade de katten uppe och det buktade fint inom området närmare en timme.

Lodjuret träade

Sedan valde lodjuret att klättra upp i ett träd och Björn och Martin gick in tillsammans till ståndskallet. – Hundarna gjorde ett djävligt bra jobb idag. I och med att jag sköt i går, så fick Martin skjuta idag. Han var inte speciellt svårövertalad, berättar Björn. Lodjuret, en hona på 15 kilo, var det sista på tilldelningen i den södra länsdelen av Örebro. – Vi har en del rävjakter inbokade och det är troligt att vi avslutar lodjursjakten för i år och åker hem, om det inte är någon som ringer och har något bra på gång, säger Björn. Jaktjournalen bevakar i vanlig ordning lodjursjakten. Vill du dela med dig av en spännande och lyckad jakt? Skicka en bild via MMS eller mejla så ringer vi upp.

Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21