Jaktnyheter

Två östgötar fällde första lodjuret i Örebro län

Björn Lindberg och Martin Andersson med sina hundar och lodjuret de fällde i Örebro län på tisdagsmorgonen. Foto: Privat
Det första lodjuret är fällt i årets jakt i den södra delen av Örebro län. Jaktkompisarna Björn Lindberg och Martin Andersson lyckades på tisdagsmorgonen.
De båda östgötarna är från Finspång respektive Ringarum och jagar i Skogaholm med omnejd. De släppte åttaårige plotten Colt, som de äger tillsammans, och Björn Lindbergs stövarblandning, 50 procent bluetick coonhound, vitfläckig rysk stövare, hamilton, finnstövare och tree walker coonhound. – Vi hade trasslat en del med olika spår efter flera djur. Vi hade en halvtaskig ring och valde bort hona med ungar och släppte på en ensam. Det blev upptag inom tio minuter och efter en stund kom drevet rakt emot oss, berättar Björn.

Nya uppslag

Lodjuret kom med full bredsida och Martin sköt två hagelskott och Björn avslutade med en studsarkula. – Det var en hane på 19 kilo. Nu fortsätter vi med andra spår, säger Björn. Den södra länsdelen av Örebro fick två lodjur i tilldelning och nu är alltså en av dem fälld. Jaktjournalen bevakar i vanlig ordning lodjursjakten. Vill du dela med dig av en spännande och lyckad jakt? Skicka en bild via MMS eller mejla så ringer vi upp.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21