Fler vargar i Sverige skulle innebära ökade problem. Jägareförbundet och Samernas Riksförbund säger nej till Naturskyddsföreningens utspel. Foto: Gettyimages

Jägareförbundet och Samernas Riksförbund säger nej till fler vargar

Svenska Jägareförbundet och Svenska Samernas Riksförbund dömer ut Naturskyddsföreningens önskemål om fler vargar i Sverige som orealistiskt. - Deras ekvation går inte ihop, säger Gunnar Glöersen på Jägareförbundet.

Jaktjournalen berättade häromdagen om Naturskyddsföreningen som vill ha stopp på licensjakten på varg – och fler vargar i Sverige. Bakgrunden är det betänkande som EU-domstolen kom med gällande den finska licensjakten på varg. Naturskyddsföreningen tolkar domen som att EU:s medlemsländer inte får luta sig emot att det finns gott om varg i Ryssland. – Det blir för orimligt, för vi vet ju att det kommer vargar från Finland och Ryssland till Sverige, och att de för med sig sina gener hit. Man kan inte bortse från biologin på det sättet, och jag är övertygad om att de svenska myndigheterna inte kommer att köpa den argumentationen, säger Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig tjänsteman på Jägareförbundet.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!
Halva priset och vapenförsäkring ingår

19:- /mån

​​​​Första 12 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera

Tidning + digital
✔️Tidningen direkt hem
✔️Full digital tillgång

49 kr / nr

Ingen bindningstid

Prenumerera