Anders Ljung tar från 1 maj över som ny chefredaktör på Jaktjournalen.Foto: Privat

Anders Ljung ny chefredaktör på Jaktjournalen

Den 1 maj tar Anders Ljung över som ny chefredaktör på Jaktjournalen.– Hoten mot jakten måste fortsätta granskas. Inom kort kommer redaktionen att få en nyanställd redaktör, som också tillträder första maj, säger han.

"}}

Anders Ljung har tidigare jobbat på Jakt & Jägare och började i februari som redaktionssekreterare på Jaktjournalen för att förstärka redaktionen.

– Det är en utmaning att ta över efter en så slipad publicist som Daniel. Jag kommer att fortsätta förvalta det som gjort Jaktjournalen till en av de mest populära jakttidningarna i landet, kommenterar Anders Ljung.

Av jägare för jägare

– Vi ska spegla jaktglädjen och äventyret att bemästra alla utmaningar i jakten. Jaktjournalen är en tidning som görs av jägare för jägare, säger Anders Ljung.

Samtidigt gäller det att ha ögonen på alla hot mot den svenska jakten.

– Det handlar om allt från att vi inte ska få använda moderna jaktvapen och effektiv blyammunition till försöket att kunna skyffla över jaktkortspengar till små jaktfientliga föreningar. Vi jägare kanske måste finansiera aktivister, som vill stoppa löshundsjakten och tycker att eftersök på skadat vilt ska utgå från att det sätts in ”djurambulanser” som ger första hjälpen. Det måste fortsätta granskas. Därför är jag glad att Jaktjournalen får förstärkning av nyhetsbevakningen, främst i webbupplagan. Därmed kan vi få en ännu större digital räckvidd, konstaterar Anders Ljung.

Eget beslut

Daniel Sanchez har valt att sluta som chefredaktör på Jaktjournalen. Under hans tid fortsatte Jaktjournalen stärka positionen som Sveriges största fristående jakttidning.

– Det har varit en fantastisk resa och jag har lärt mig otroligt mycket om tidningsmakande. Eftersom det varit lite turbulens efter några av mina ledartexter kan det vara bra att förtydliga att det är helt och hållet mitt beslut att sluta. Förlaget har jobbat för att behålla mig, men nu vill jag gå i skogen några månader. Vi får se vad som dyker upp i höst, säger han.

Daniel är kvar på redaktionen till sista maj för att kunna ha överlämningen till sin efterträdare.