Annons
Nyårsenkäten 2020: Robin Carlander - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan 2019
Nyårsenkäten 2020: Robin Carlander
Ett nytt år står för dörren och vi ber Robin, engagerad jägare och medarbetare på Jaktjournalen, sammanfatta 2019 och blicka in i 2020.
Vilket är ditt roligaste jaktminne från året som gått? – Roligaste var nog när jag sköt första rådjuret för min unga drevertik Annie(Strättöjägarens Axy). Var själv ute i skogen och efter lite drygt en halvtimmas drev kom så smalgeten sakta smygandes på bara 20 meter. Första för en unghund är ju alltid något speciellt. Vilket är ditt värsta jaktminne från 2019? – Säsongens värsta jaktminne inträffade under en av höstens älgjaktsresor till Jämtland. Vi var ett litet gäng som hade köpt 5 dagars jakt med 2+2 i tilldelning. Dock fick bara en av de vuxna älgarna vara av det manliga könet. Under torsdagens jakt lyckades min far skjuta en vacker guldtjur, som givetvis bara var kul. Dock fick det en för mig mycket bitter eftersmak då en av mina jämtar morgonen efter hittade och skällde ut en annan mycket stor oxe. Sällan har jag väl varit så uppgiven då jag fick lyfta på hatten och lämna ståndet… Vad förväntar du dig av jakten 2020? – Förväntar mig att få många roliga dagar i skogen ihop med mina hundar och vänner. Hoppas på att få skjuta en rejäl älgtjur på bra hundjobb och att min unga drever fortsätter att utvecklas på samma sätt som hon börjat. Vilken var den viktigaste jaktpolitiska frågan under året som gick? – Kanske var det att bildförstärkande optik och rörlig belysning blev okej att använda vid vildsvinsjakt? Rätt använt, goda hjälpmedel. Men vi får aldrig glömma etiken – oavsett viltart.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!