Annons
Nyårsenkäten 2020: Miranda Frings - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan 2019
Nyårsenkäten 2020: Miranda Frings
Ett nytt år står för dörren och vi ber Miranda Frings, SM-vinnare i Skallkungen 2019, sammanfatta 2019 och blicka in i 2020.
1) Vilket är ditt roligaste jaktminne från året som gått? – När jag var ute och tränade min finska spets Poju inför SM/Skallkungen. Han började skälla på cirka 300 meters avstånd och lät grövre än vanligt. Jag började ta mig dit, men när jag var femtio meter ifrån blev det tvär tyst, det kom bara några enstaka skall. Jag trodde att han hade skällt älg, men när jag kom dit var det björnspår på platsen. – Dagen efter var jag ute igen fast på annat område. Samma grova skall från hunden. Gjorde ansmygningen och då jag äntligen fick syn på hunden, skällde han inte med huvudet mot toppen av trädet, men ned mot roten. Spanade och tittade i kikaren men såg ingenting. Plötsligt rörde det nåt under trädet. Jag såg korta ben och undrade om det var en björnunge. Slutligen såg jag en kort svans och fick se att Poju skällde på en grävling. Den fick följa med hem. – Sen va det ju även roligt att få skjuta en fin 12-taggare för min 10-månaders unga gråtuss, Atos, på älgjaktens premiärdag. 2) Vilket är ditt värsta jaktminne från 2019? – Det var nog då jag sköt på en tjäderhöna och skottet klickade. Fortsatte att ha bössan i samma skjutriktning och efter några sekunder gick skottet av. Sådana saker får en att tänka på vad som kunde ha hänt. 3) Vad förväntar du dig av jakten 2020? – Jag hoppas på ett bra insekts- och bärår som gynnar tjäderbeståndet. Tanken är att det ska bli många fina jaktsituationer för Poju som ska tränas inför det kommande Nordiska Mästerskapet. 4) Vilken var den viktigaste jaktpolitiska frågan under året som gick? – Att upphäva skogsbolagens utslagsröst i älgförvaltningsgrupperna.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!