Nyårsenkäten 2020: Holger Nilsson

Ett nytt år står för dörren och vi ber Holger Nilsson, medarbetare på Jaktjournalen, sammanfatta 2019 och blicka in i 2020.

1) Vilket är ditt roligaste jaktminne från året som gått?

– Jag är aldrig så nöjd som när jag fäller en älg på ståndskall för mina jämthundar efter ett riktigt bra hundarbete.

2) Vilket är ditt värsta jaktminne från 2019?

– Har faktiskt varit förskonad från tråkigheter under året som gått. Men när en kompis hund drev genom ett trasigt viltstängsel och över en hårt trafikerad väg var det några ödesmättade minuter som man inte vill uppleva. Men allt gick bra den gången.

3) Vad förväntar du dig av jakten 2020?

– Samma som för året som gått. Massor av jakt med glada kompisar som brinner för jakt, unghundar som utvecklas och flera jaktturer till Norrland i början av säsongen.

4) Vilken var den viktigaste jaktpolitiska frågan under året som gick?

– Vargfrågan måste lösas en gång för alla, det är tragiskt att människor i vargområden ska stå för kostnaden av svensk vargförvaltning. Både i form av direkta utlägg av pengar, oro för tamdjur och en mycket begränsad jakt. Dessutom drabbas dessa människor också av sänkta värden på fastigheter och minskade arrendeintäkter. Politikerna har totalt misslyckats i frågan då man tyvärr är påtagligt ointresserade att lyssna på de som drabbas. Jag hoppas att människan ska få gå före vargen 2020.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser