Annons
Nyårsenkäten 2020: Daniel Ligné - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan 2019
Nyårsenkäten 2020: Daniel Ligné
Ett nytt år står för dörren och vi ber Daniel Ligné jägare och riksjaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet, sammanfatta 2019 och blicka in i 2020.
1) Vilket är ditt roligaste jaktminne från året som gått? – Det största var absolut när min son med en rykande färsk Jägarexamen sköt en fin bock på premiärmorgonen den 16:e augusti. En timme senare lockade han in en bock som jag också kunde skjuta. En morgon vi båda kommer minnas för livet. 2) Vilket är ditt värsta jaktminne från 2019? – När min unglaika skällde björn riktigt bra – två dagar efter att jakten avlysts. Sedan slutar jag aldrig beröras av samtalen från medlemmar som fått sina hundar vargdödade, lika tragiskt och sorgligt varje gång. 3) Vad förväntar du dig av jakten 2020? – Jag förväntar mig att man verkligen tar tag i vargproblematiken! Alla vet att dagens förvaltning inte fungerar, det är dags att de som styr landet tar ansvar för en levande landsbygd där det går att bedriva jakt. Sedan ska det bli riktigt kul att jobba med de nya jakttiderna som ska börja gälla 2021. På det personliga planet ser jag mycket fram emot att jaga in min terrier Hasse – han är verkligen lovande. 4) Vilken var den viktigaste jaktpolitiska frågan under året som gick? – Vi fick en hel del leveranser under 2019. Vi lyckades få bort de värsta tokigheterna ur vapendirektivet och politiska beslut om licensjakt på säl. Det största tycker jag nog ändå var förslaget om subventionerade trikintest och möjligheten för jägarna att sälja vildsvinskött. Vi har jobbat med fyra regeringar och fyra Landsbygdsministrar för detta och nu ser det till sist ut att bli leverans.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!