Ny skyttesimulator för elever på ForshagaAkademin

ForshagaAkademins jakt- och viltvårdsprogram har investerat i en ny skyttesimulator till skolans elever.

Simulatorn ger möjlighet till mängdträning i skytte och träning i bra handhavande av vapen. Eleverna har möjlighet att använda den både i undervisningen och på fritiden.

Skyttesimulatorn är av märket Simway Hunt och kostar mellan 100 000 och 120 000 kronor plus moms beroende på vilka tillval som görs i affären.

Simulatorn på ForshagaAkademien kommer att användas av skolans elever både på lektionstid och fritid. Den kommer också att tas med på mässor där utbildningen är representerad.

– Är man nybörjare i skytte så passar simulatorn perfekt. Vi som lärare och instruktörer kan enkelt se vad eleverna behöver träna på och tillsammans kan vi analysera skott och träff, säger Mats-Ola Johnson som är instruktör på utbildningen, i ett pressmeddelande.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser