Jaktnyheter

Ny jaktfilm: Ekberg jagar med dottern Elvira

Thomas Ekberg (med dottern Elvira på bild) grundar ny jaktorganisation. Foto: Mikael Jägare

Film-duon Ekberg och Jägare slår nu ett slag för att få kommande generationer att intresserade sig för jakt. I den serien "Arvet" får tittarna följa Thomas Ekberg och hans tolvåriga dotter Elvira på olika jakter runt om i Sverige.

"}}

Avsnitt ett ligger nu öppet på Dianas Stigar.

– Elvira har sedan tidig ålder varit med mig i skog och mark och hon tog jägarexamen redan som 11-åring. Hon påminner väldigt mycket om mig själv när jag var i den ålder. Galet jaktintresserad helt enkelt och det är otroligt inspirerande att få vara hennes mentor på Dianas stigar, säger Thomas Ekberg i ett pressmeddelande.

”Arvet” är två filmer. I avsnitt ett är det bockjakt 16:e augusti, pyrschjakt efter dovhjort och jakt med drivande hund. I avsnitt två blir det kaninjakt på Gotland, skånsk traditionell gårdsjakt och duvjakt på slätten i Östergötland.

– Tanken med projektet är att skildra jakten från en ett annat perspektiv än vad vi dels själva gjort tidigare som jaktfilmsproducenter under 30 år, men också lite att bryta mönstret gällande hur så att säga ”vanlig” jaktfilm ser ut idag, säger Mikael Jägare i pressmeddelandet.

Samtidigt med premiären av ”Arvet” har Ekberg-Jägare släppt ett nytt avsnitt i sin nya jaktpodd ”På Dianas Stigar med Ekberg och Jägare”, som finns där poddar finns.