Annons
Ny björnattack – älgjägare förd till sjukhus | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan björnattack
Ny björnattack - älgjägare förd till sjukhus
En jägare attackerades av en björn utanför Vittangi i samband med älgjakten vid 18-tiden i går kväll. Björnen fälldes men mannen fick föras till sjukhus.
Det var Norrländska Socialdemokraten som var först med att rapportera om händelsen och har intervjuat jägaren. – På något sätt lyckades jag slita mig loss och få iväg några skott med geväret i självförsvar. Älgjägaren som var på väg hem genom skogen efter avslutad jakt berättar att det regnade mycket. Han hörde därför inte när björnen närmade sig. Helt plötsligt blir han attackerad. – Jag var helt chockad och hade liksom björnen över mig men på något sätt lyckades jag slita mig loss och få iväg några skott med geväret i självförsvar, säger han. I samband med attacken skjuter jägaren björnen, men han får uppsöka sjukhuset eftersom han ådragit sig rivsår. Eftersom licensjakten på björn pågår i Norrbottens inland finns det ingen misstanke om brott.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!