Ny björnattack – älgjägare förd till sjukhus

En jägare attackerades av en björn utanför Vittangi i samband med älgjakten vid 18-tiden i går kväll. Björnen fälldes men mannen fick föras till sjukhus.

Det var Norrländska Socialdemokraten som var först med att rapportera om händelsen och har intervjuat jägaren.

– På något sätt lyckades jag slita mig loss och få iväg några skott med geväret i självförsvar.

Älgjägaren som var på väg hem genom skogen efter avslutad jakt berättar att det regnade mycket. Han hörde därför inte när björnen närmade sig. Helt plötsligt blir han attackerad.

– Jag var helt chockad och hade liksom björnen över mig men på något sätt lyckades jag slita mig loss och få iväg några skott med geväret i självförsvar, säger han.

I samband med attacken skjuter jägaren björnen, men han får uppsöka sjukhuset eftersom han ådragit sig rivsår.

Eftersom licensjakten på björn pågår i Norrbottens inland finns det ingen misstanke om brott.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Härjedalens kommunalråd rasar över påtvingade vargar

Kommunalrådet i Härjedalens kommun skräder inte orden när han kommenterar Naturvårdsverkets beslut, att Härjedalen ska ha vargrevir. – Det är lätt att sitta i trygga korridorer och fatta beslut som drabbar andra människor, säger C-märkta kommunalrådet Anders Häggkvist.

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.

Gamekeeper’s Odd Molly – vildsvinens skräck

På många håll i landets södra halva beskattas i dag viltet vid några få stora jakter per år. Vid dessa jakter krävs hundar och hundförare som verkligen gör sitt yttersta för att få fram så mycket vilt som möjligt till skyttarna. Den tyska jaktterriern Gamekeeper’s Odd Molly sköter denna uppgift på ett mycket förtjänstfullt sätt.
ANNONS ▼