Norges bästa jakthund befaras stulen – hittelön utfäst | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan belöning
Taxen Skogsletta´s BM Ura försvann från hundgården den veckan hennes valpar blev leveransklara. Foto: Privat
Norges bästa jakthund befaras stulen - hittelön utfäst
En taxtik som i fjol utsågs till Norges bästa jakthund har försvunnit från hundgården hos ägaren. Man misstänker att hon stulits och det har utfästs en belöning på 20 000 norska kronor till den som kommer med avgörande tips.
Taxtiken Skogsletta´s BM Ura försvann ur hundgården i Tobøl i Eidskog någon gång mellan den 3 och 4 augusti. Gården ligger åtta kilometer från landsgränsen till Sverige. En granne har berättat han hörde en hund skalla kraftigt på natten och att det sedan blev tyst. När ägaren Ida Helene Selliseth kom hem på morgonen den 4 augusti var hunden borta. Endast hennes fyra valpar, åtta veckor gamla och leveransklara, påträffades.

Norges bästa

Norges jägar- och fiskarförbund, NJFF, utsåg förra året den strävhåriga taxen Skogsletta’s BM Ura till Norges bästa jakthund. Alla raser bedöms när bästa hund koras. Hon har fått drevcert både i Norge, Sverige och Finland och var Nordisk champion innan hon fyllt fyra år. Man har letat i en radie av tre mil runt gården där Skogsletta’s BM Ura försvann men utan resultat. Nu vädjar både ägaren och företrädare för jägare och hundfolk i Norge att taxens mystiska försvinnandet klaras upp. En belöning på 20 000 kronor har utfästs till den som kommer med tips som leder till en lösning. Efterlysningen av hunden publiceras i norska mediakanalen Nearadio.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!