Annons
MP:s Rebecka Le Moine ville ha politiskt beslut om "Klimatnytt" i SVT - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan Rebecka Le Moine
Mljöpartistiska politikern Rebecka Le Moine var inne på att poltiker skulle besluta om klimatnyheter i statlig TV och Radio.
MP:s Rebecka Le Moine ville ha politiskt beslut om "Klimatnytt" i SVT

Den miljöpartistiska politikern Rebecka Le Moione ville på politisk väg påverka innehållet och nyhetsbevakningen i public service. "Klimatnytt" i varje sändning i SVT:s Rapport och Aktuellt var förslaget bland annat.

Tidningen Journalisten rapporterar om ärendet, där Rebecka Le Moine, Miljöpartiets talespeson i frågor om biologisk mångfald, ställde sig bakom en motion till partikongressen.

I motionen var förslaget att Rapport och Akutellt i varje sändning skulle ha 15 minuter långa inslag med namnet ”Klimatnytt”. Dessutom ville Le Moine och de andra förslagsställarna ha några minuters klimatnyheter i nyhetssändningarna i Sveriges Radio.

Miljöpartiets partistyrelse yrkar avslag på motionen med motiveringen att nyheter inte ska vara politiskt styrda.

Har ändrat sig

Tidningen Journalisten hänvisar till Svenska Dagbladet, som kontaktat Rebecka Le Moine och fått veta att hon dragit tillbaka sitt stöd för motionen.

En annan politiker som också undertecknat motionen, Göteborgs miljöpartistiska oppositionsråd, Karin Pleijel, har också meddelat att hon inte längre tycker att motionen är någon bra idé.

Jaktjournalen har tidigare rapporterar om Rebecka Le Moine, som varit med och manifesterat för rovdjur tillsammans med organisationer som betraktas som odemokratiska, samlat in pengar för att köpa skog som inte ska brukas och föreslagit förbud mot ”nöjesjakt”.

Vi har också berättat om det alternativa vargseminarium Le Moine arrangerade i Riksdagen, samt hennes tal i Riksdagen emot Jaktjournalens Rovdjurskampanj.

Vid det senaste valet inom Miljöpartiet, då Märta Stenevi valdes till nytt språkrör, kandiderade även Rebecka Le Moine till posten.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!