Moderaterna föreslår mer betalt för eftersök

Moderaterna vill öka budgeten för eftersök med 20 miljoner kronor, så att eftersöksjägarna kan få högre ersättning.

Det blir mer betalt för eftersöks jägare, om Moderaterna får som de vill. Foto: Gettyimages

Svensk Jakt är först med nyheten och intervjuar M-ledaren Ulf Kristersson. Han pekar på att eftersöksjägarna utför ett viktigt arbete när de förkortar lidandet för trafikskadat vilt. Arbetet utförs inte sällan nattetid och utan ett riktigt erkännande från samhället, tycker Kristersson.

– Jag menar att en höjning av ersättningen är ett sätt att visa vår uppskattning, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till Svensk Jakt.

Idag är budgeten för eftersök på trafikskadat vilt 46 miljoner kronor. I moderaternas skuggbudget föreslås att summan ökas med 20 miljoner kronor.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼