Misstänkt tjuvjakt på älg i Dalarna

Polisen utreder misstänkt tjuvjakt på älg i Färnäs i Dalarna.

Älgen ska ha skjutits och slaktats någon gång mellan fredag kväll och lördag förmiddag. Karta: Google maps

Dala-Demokraten rapporterar i sin pappersupplaga att en älg misstänks ha tjuvskjutits och slaktats på mark som tillhör Färnäs Jaktvårdskrets. Det ska ha skett någon gång mellan 18-tiden i fredags och 10-tiden på lördagen.

– Man har anträffat slaktavfall på platsen men det finns ingen misstänkt, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen, till Dala-Demokraten.

Förundersökning om misstänkt tjuvjakt har startats.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser