Annons
Miljonböter och fängelsestraff i omfattande tjuvjaktshärva - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan böter
En omfattande tjuvjakt på bland annat svartsvanshjort har kartlagts och nu pågår domstolsförhandlingarna. Foto: Gettyimages
Miljonböter och fängelsestraff i omfattande tjuvjaktshärva
Efter fem års utredning nystas nu Nebraskas mest omfattande tjuvjaktshärva i modern tid upp. Bakom tjuvjakten ligger en kommersiell entreprenör i delstaten. Över 100 personer har kopplats till tjuvjakten.
Det är amerikanska jaktsajten The Meat Eater som rapporterar om den stora tjuvjaktsutredningen. Allt började med ett tips till lokala jakt och fiskemyndigheter i delstaten och nu fem år senare kan ägaren till en jaktguidefirma dömas till fängelse i 30 månader och två miljoner i böter.Ytterligare ett 30 tal personer har hittills dömts för inblandning i tjuvjakten och antalet väntas öka. Sammanlagt överstiger bötesbeloppet fem miljoner svenska kronor.Enligt Meat Eaters rapportering ska bland annat svartsvanshjortar (mule deer) skjutits från bil, med hjälp av lampor nattetid, åtlar ska ha använts och gevär med ljuddämpare under bågjaktssäongen.I tillägg ska ett stort antal fredade fågelarter fällts.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!