Lyckat eftersök på trafikskadad björn

Ett lyckat eftersök ledde på söndagen till att en trafikskadad björn kunde avlivas i Hälsingland.

Ljusdals-Posten berättar i sin pappersupplaga att polisen fick larm om viltolyckan strax före klockan åtta på söndagsmorgonen.

En man ringde in och berättade att han färdats på riksväg 84 vid Färila. Han körde på en björn som försvann till skogs.

– Efter några timmars sökande av eftersöksjägare påträffas björnen, allvarligt skadad. Den avlivades av jägare och ska transporteras till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, till Ljusdals-Posten.

Bilisten klarade sig oskadd men hans bil uppges ha fått rejäla skador.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vapentest: Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable

Turkiska Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable är en klassisk sporting/jakthagelbock och ett resultat av drygt 50 års vapentillverkning. Modellen Nordhunt är speciellt tillverkad för Jaguargruppen och ger mycket hagelvapen för pengarna.

Garmin växlar upp – nu kommer pejlen Alpha 200i

Förbättrad kartkapacitet, större skärm på 3.5” som kan läsas i solljus och programmerbara knappar. Det är några av förbättringarna på nya Alpha 200i. Enheten har också inReach satellitteknologi1 integrerat, vilket möjliggör tvåvägsmeddelanden och interaktiva SOS-aviseringar.

Kortare jakttid föreslås för förföljande älghundar

I Naturvårdsverkets förslag på nya jakttider finns även förslag som gäller jakthundanvändning. Bland annat föreslås att älghundar som förföljer älg inte får släppas före den första oktober i södra Sverige. Bör älghundsägare vara oroliga för kortare möjligheter till jaktträning?

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.
ANNONS ▼