Annons
Licensjakt på 28 vargar föreslås i Norge | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan licensjakt
Nu finns ett förslag om vinterns licensjakt på varg i Norge. Foto: Gettyimages
Licensjakt på 28 vargar föreslås i Norge
Tjänstemännen vid de norska rovviltnämnderna föreslår licensjakt på 28 vargar i vinter. Bland annat kommer två revir inom vargzonen att ta bort om förslaget blir verklighet.
NRK rapporterar att rovviltnämnderna i Hedmark, Oslo, Akershus och Östfold kommer att besluta om tjänstemännens förslag vid möte den 28 augusti. Förslaget är att tolv vargar får fällas utanför vargzonen, som är en liten smal rimpa på gränsen till Sverige. Dessutom vill tjänstemännen att alla vargar i reviret Kynna och reviret Hedmark-Aurskog tas bort. I fjol var förslaget att tre flockar skulle skjutas inom vargzonen, men när saken hamnade på den norska regeringens bord blev beslutet att endast ett revir inom vargzonen fick jagas.

Beredd på strid

Naturvärnförbundet förbereder sig för att överklaga även i år och ordföranden i rovviltnämnderna i Hedmark, Oslo, Akershus och Östfold, Oslo, Lise Hagen Rebbestad, Höyre, är beredd på att det blir strid. – Det kommer att vara någon som menar att 28 vargar är för mycket, och någon som menar att det är för lite säger Lise Hagen Rebbestad till NRK.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!