Jaktnyheter

Länsstyrelsens personal hotad på grund av vargjakt

Avlivningen av fem vargar i renskötselområdet har lett till hot mot länsstyrelsens personal i Jämtland. Foto: Gettyimages
Länsstyrelsens personal i Jämtland har fått ta emot hot från anonyma personer. Det ska ha sin grund i att fem vargar avlivades på mindre än en vecka.
Det var i slutet av november som skyddsjakten inleddes. På mindre än en vecka sköts fem vargar som befann sig i renskötselområdet några mil söder om Östersund. Jaktjournalen har rapporterat om jakten bland annat här. Nu rapporterar Dagens Eko att länsstyrelsens personal från anonyma hot på grund av skyddsjakterna.

Överväger polisanmälan

– Det var en skrivelse där man beskriver vad man vill ska hända med personal, beslutsfattare och handläggare som jobbar med rovdjur, säger Henrik Hansson, viltchef på länsstyrelsen i Jämtland. Nu hanteras ärendet av länsstyrelsens säkerhetsavdelning, som också ska avgöra om hoten ska polisanmälas. – Jag tycker att det är tråkigt att tjänstemännen ska behöva utstå påhopp, oavsett om det är rent brottsliga påhopp eller om det är otillåten påverkan. Att de ska behöva stå ut med sånt när de gör sitt jobb, säger Henrik Hansson till Ekot.