Länsstyrelse tycker att jakt på ekorre är ”onödigt”

Länsstyrelsen i Halland tycker att ekorrjakt är "onödigt" och gör tummen ned för förslaget om jakttider på arten.

Förslaget om ekorrjakt avstyrks av länsstyrelsen i Halland. Foto: Gettyimages

MSN nyheter publicerar en TT-text byggd på rapportering i SVT Halland. Länsstyrelsen i Halland inte ställer sig bakom förslaget på ekorrjakt.

– Vi ser inget behov av jakt på ytterligare en art. I stället hade vi önskat att man under jakttid fokuserade på arter som orsakar skador i samhället, säger Martin Broberg, Naturvårdshandläggare vid länsstyrelsen, enligt TT och SVT.

Han pekar på att det redan idag är möjligt att skyddsjaga ekorrar som ställer till skada.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Får vargdödat i Halland

I helgen attackerades och dödades ett får i Tvååker sydost om Varberg. Nu konstaterar länsstyrelsens besiktningspersonal att det var varg som dödade djuret.

Härjedalens kommunalråd rasar över påtvingade vargar

Kommunalrådet i Härjedalens kommun skräder inte orden när han kommenterar Naturvårdsverkets beslut, att Härjedalen ska ha vargrevir. – Det är lätt att sitta i trygga korridorer och fatta beslut som drabbar andra människor, säger C-märkta kommunalrådet Anders Häggkvist.

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.
ANNONS ▼