Kristersson får stöd av Skanåker om olåst vapenskåp | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan polisen
OS-skytten Ragnar Skanåker tycker att det är ett för hårt straff, om moderatledaren Ulf Kristersson förlorar sina vapenlicenser. Foto: Moderaterna, Sveriges vapenägares förbund och Mikael Moilanen
Kristersson får stöd av Skanåker om olåst vapenskåp
Moderatledaren Ulf Kristoffersson glömde låsa sitt vapenskåp och riskerar sina vapenlicenser. Nu får Kristersson stöd av legendariska tävlingsskytten Ragnar Skanåker som argumenterar mot för hårda straff i sådana här fall.
Jaktjournalen har berättat att Ulf Kristersson riskerar sina vapenlicenser sedan polisen funnit att han hade sitt vapenskåp olåst. Nu skriver Folkbladet Västerbotten i sin pappersupplaga att OS-skytten Ragnar Skanåker, ordförande för Sveriges Vapenägares förbund, tycker att en sådan här händelse kan få orimliga konsekvenser för en vapenägare. Skanåker tycker visserligen att det är ett samhällsproblem att vapen förvaras slarvigt. ”Men att återkalla samtliga vapentillstånd för vad som kan betecknas som slarv, okunskap eller rena missförstånd löser knappast det samhällsproblem som vi vill undvika”, skriver Skanåker på förbundets webbplats. Han tycker att det kan räcka med en erinran eller ett vitesföreläggande för i den här typen av fall. – Det är alldeles för hårt att ta av en människa licenserna på grund av en sådan här händelse, säger Ragnar Skanåker till Jaktjournalen.  

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!