Körde med råbock inne i fronten

En viltolycka inträffade i morse strax söder om Kungsbacka. Bilisten körde hela vägen från olycksplatsen till arbetet med rådjuret inkilat i grillen på bilen.

Flera bilister fick i morse en ovanlig syn när de mötte denna bil på väg mot Kungsbacka. Foto: Privat

Det var eftersöksjägaren Bengt-Erik Kärrbrand som fick samtalet om rådjursolyckan.

– En kvinna hade kört på ett rådjur vid järnvägsviadukten i Fjärås. Hon stannade bilen och upptäckte att rådjursbocken satt inkilad i fronten. Den levde fortfarande. Kvinnan tog då en mässingsljusstake som hon hade i bilen och slog ihjäl bocken.

Eftersom bocken satt fast rejält fick kvinnan köra till jobbet med den, fortfarande intryckt i fronten och orsakade sannolikt en del höjda ögonbryn bland medtrafikanterna.

– Jag fick hjälpa till och dra loss rådjuret. Duvor har jag ju plockat fram ur kylaren på bilar men det här är första gången på 30 år jag drar fram ett rådjur. Man får väl säga att eftersöksarbetet var rätt så okomplicerat denna gång, säger Bengt-Erik Kärrbrand.

Per Jonson
per.jonson@jaktjournalen.se
073-820 33 15
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser