Körde med råbock inne i fronten

En viltolycka inträffade i morse strax söder om Kungsbacka. Bilisten körde hela vägen från olycksplatsen till arbetet med rådjuret inkilat i grillen på bilen.

Flera bilister fick i morse en ovanlig syn när de mötte denna bil på väg mot Kungsbacka. Foto: Privat

Det var eftersöksjägaren Bengt-Erik Kärrbrand som fick samtalet om rådjursolyckan.

– En kvinna hade kört på ett rådjur vid järnvägsviadukten i Fjärås. Hon stannade bilen och upptäckte att rådjursbocken satt inkilad i fronten. Den levde fortfarande. Kvinnan tog då en mässingsljusstake som hon hade i bilen och slog ihjäl bocken.

Eftersom bocken satt fast rejält fick kvinnan köra till jobbet med den, fortfarande intryckt i fronten och orsakade sannolikt en del höjda ögonbryn bland medtrafikanterna.

– Jag fick hjälpa till och dra loss rådjuret. Duvor har jag ju plockat fram ur kylaren på bilar men det här är första gången på 30 år jag drar fram ett rådjur. Man får väl säga att eftersöksarbetet var rätt så okomplicerat denna gång, säger Bengt-Erik Kärrbrand.

Per Jonson
per.jonson@jaktjournalen.se
073-820 33 15
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Nya regler förbereder för licensjakt på järv

Inom några år kan det vara dags för licensjakt på järv. Naturvårdsverket presenterade på fredagen förslag på nya föreskrifter för rovdjur och där öppnas för möjligheten att länsstyrelserna ska fatta beslut om licensjakt på järv.
ANNONS ▼

Annonser