Annons
Körde ihjäl sex vildsvin - avvek när polis tillkallades - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan Halland
Mannen lämnade olycksplatsen när trafikanter ringde polisen. Arkivbild: Gettyimages
Körde ihjäl sex vildsvin - avvek när polis tillkallades
En bilist körde ihjäl sex vildsvin och avvek från olycksplatsen när polis larmades till platsen. Nu letar polisen efter mannen.
SVT Halland berättar om olyckan som inträffade utanför Fjärås i Kungsbacka kommun strax efter midnatt på söndagsmorgonen. En grupp med vildsvin kördes på och efter olycksbilen kom en annan bil med fyra personer i. De gick fram till föraren av bilen som krockat med vildsvinen, men han ska inte ha varit riktigt kontaktbar. Man ringde polisen men då avvek föraren av olycksbilen från platsen.

Eftersöks av polisen

– Initialt trodde vi att fyra vildsvin hade dött, men det visade sig vara sex stycken. Kör man på ett djur har man skyldighet att kontakta oss, markera ut platsen och invänta ett godkännande om att få åka därifrån. Det gjorde inte den här mannen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson, till SVT Halland. Mannen som nu misstänks för smitning från viltolycka saknar gällande körkort och har tidigare gjort sig skyldig till rattfylleri och olovlig körning. Mannen eftersöks av polisen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!