Köpta jakt- och fiskekort gäller säsongen ut i Girjas

Jakt- och fiskekort som köpts på Girjas samebys fjällmarker kommer att fortsätta gälla under säsongen.

Jakt- och fiskekort köpta för Girjas marker fortsätter gälla under säsongen. Foto: Gettyimages

Norrbottens-Kuririen rapporterar i sin pappersupplaga att länsstyrelsen och Girjas sameby kommit överens om att lösta kort ska fortsätta gälla.

Det var i torsdags som Högsta domstolen meddelade slutpunkten i den tio år långa rättstvisten mellan staten och Girjas sameby. Det är samebyn som ensam har rätten att överlåta jakt och fiske på sina fjällmarker.

Jaktjournalen har rapporterat om det här.

Länsstyrelsen stoppade omedelbart sin försäljning av jakt- och fiskekort och inledningsvis fanns inget svar på vad som skulle hända med redan köpta kort.

Men nu står det alltså klart att köpta kort kommer att gälla under pågående säsong, meddelar länsrådet Johan Antti i Norrbottens-Kuriren.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.
ANNONS ▼