Jordbruksverket är nöjda med CWD-kartläggningen i Norrbotten

Jägare i området kring Arvidsjaur och Arjeplog genomförde CWD-provtagning på drygt 600 älgar under höstens jakt. Jordbruksverket är mycket nöjda med jägarnas insatser, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

Prover har tagits på över 600 älgar i området. Foto: Gettyimages

– Vi är otrolig imponerade av det arbete som gjorts av jägarna och jägarförbundet i området, säger Karolina Wall, veterinär på Jordbruksverket till SVT Nyheter Norrbotten.

Fler än 600 älgar har provtagits i kartläggningsarbetet av CWD (avmagringssjukan). Två älgar testades under en relativt kort tidsperiod positivt för smittan och därefter intensifierades provtagningen efter beslut av Jordbruksverket.

Alla prover har ännu inte analyserats och Jordbruksverket avvaktar innan de fattar beslut om övervakning inför nästa års jakt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser