Jakttornssabotör anhållen – kan komma att häktas

En man i 30-års åldern har anhållits misstänkt för omfattande skadegörelse mot en större mängd jakttorn i jaktstugor i Växjötrakten.

Nu har en person anhållits misstänkt för omfattande skadegörelse på jakttorn och jaktkojor. Arkivfoto: Per Jonson

Det var i går som Polisen anhöll en man i 30-årsåldern i Växjö. Detta skriver polisen på sin hemsida. Förundersökningsledare Marcus Sjöstrand planerar att begära den misstänkte mannen häktad.

Enligt polisen kan det röra sig om upp emot 100 jakttorn som sågats sönder eller välts omkull runt Växjö bara under juni och juli månad.

Skadegörelsen har lett till att polisen intensifierat sitt spaningsarbete och och nu har mannen kunnat frihetsberövats i sin bostad på en mindre ort i Växjötrakten.

Den misstänkte mannen i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för grov skadegörelse. I utredningen finns även fler brottsrubriceringar såsom stöld, häleri och olaga hot. Den misstänkte nekar till brott.

– Den här typen av brott skapar en stor oro och otrygghet på landsbygden och bland alla som detta drabbar. Det är viktigt att kunna klara upp denna brottstyp och jag är så här långt nöjd med att våra polisiära åtgärder gett resultat. Vi har ett omfattande utredningsarbete framför oss, förklarar lokalpolisområdeschef Jonas Eek, Växjö i pressmeddelandet.

Polisen uppmanar nu också alla som drabbats av skadegörelse på jakttorn, jaktkojor eller stöld av jaktutrustning att omedelbart anmäla detta till polisen via telefon 114 14. Fotografera angreppen, titta efter spår och förmedla detta till polisens anmälningsupptagning.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser