Jakttornssabotör anhållen – kan komma att häktas

En man i 30-års åldern har anhållits misstänkt för omfattande skadegörelse mot en större mängd jakttorn i jaktstugor i Växjötrakten.

Nu har en person anhållits misstänkt för omfattande skadegörelse på jakttorn och jaktkojor. Arkivfoto: Per Jonson

Det var i går som Polisen anhöll en man i 30-årsåldern i Växjö. Detta skriver polisen på sin hemsida. Förundersökningsledare Marcus Sjöstrand planerar att begära den misstänkte mannen häktad.

Enligt polisen kan det röra sig om upp emot 100 jakttorn som sågats sönder eller välts omkull runt Växjö bara under juni och juli månad.

Skadegörelsen har lett till att polisen intensifierat sitt spaningsarbete och och nu har mannen kunnat frihetsberövats i sin bostad på en mindre ort i Växjötrakten.

Den misstänkte mannen i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för grov skadegörelse. I utredningen finns även fler brottsrubriceringar såsom stöld, häleri och olaga hot. Den misstänkte nekar till brott.

– Den här typen av brott skapar en stor oro och otrygghet på landsbygden och bland alla som detta drabbar. Det är viktigt att kunna klara upp denna brottstyp och jag är så här långt nöjd med att våra polisiära åtgärder gett resultat. Vi har ett omfattande utredningsarbete framför oss, förklarar lokalpolisområdeschef Jonas Eek, Växjö i pressmeddelandet.

Polisen uppmanar nu också alla som drabbats av skadegörelse på jakttorn, jaktkojor eller stöld av jaktutrustning att omedelbart anmäla detta till polisen via telefon 114 14. Fotografera angreppen, titta efter spår och förmedla detta till polisens anmälningsupptagning.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Jaktlag bestulet på älgar

Jägarna i Hedens jaktlag i Norsjö i Västerbotten trodde inte sin ögon när de kom till älgslakteriet på torsdagsmorgonen – de skjutna älgarna hade stulits.
ANNONS ▼