Jaktlag tvingades forsla bort flera ton sockerbetor

Sveaskog har tvingat ett jaktlag i Nybro att forsla bort fler ton sockerbetor som lagts ut som viltfoder.

Viltutfodring med sockerbetor är inte tillåtet på Sveaskogs marker. Foto: Gettyimages

Sveaskog har totalförbud mot utfodring av vilda djur med rotfrukter på sina marker. Tidningen Barometern rapporterar i sin pappersupplaga om ett jaktlag som nyligen ska ha lagt ut flera ton sockerbetor på en mark som tillhör Sveaskog.

– Vi tar alltid tag i problemen och nu har jaktlaget transporterat bort sockerbetorna, säger Anders Karlsson, jakt- och klövviltsansvarig i Götaland på Sveaskog, till Barometern.

Sveaskog tillåter stödutfodring under svåra vintrar. Mindre åtling för jakt är också okej.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.

Dovviltstammen runt Kinnekulle fördubblad på tio år

Trots stort engagemang lyckades inte jägarna runt Kinnekulle i Skaraborg att fälla de 1 400 djur de hade som målsättning i år. Stammen har nära fördubblats på tio år.  – Vi har ansträngt oss för att nå vår målsättning, säger Wilhelm Klingspor, ordförande i Hjortkommittén som förvaltar dovviltet i området.

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼