Jaktkläder och fiskerullar stals vid inbrott hos Jaktia

Inbrottstjuvar slog till mot Jaktia i Västervik natten mot lördagen. Varor för mellan 200.000 och 300.000 kronor har stulits.

Jaktiabutiken i Västervik hade besök av tjuvar i helgen. Infälld bild visar ett av de glasskåp som tjuvarna krossade. Foto: Jonas Hellström

– Vi upptäckte inbrottet i lördags. De hade klättrat upp på taket och slängt in en lastpall genom ett fänster på en vägg. Sedan klättrade de in i butiken, berättar Jonas Hellström, som driver Jaktiabutiken.

Bland det stulna märks en stor mängd kläder av märkena Fjällräven, Pinewood, Chevalier och Härkila samt Shimano fiskerullar.

– De krossade glasskåpet som rullarna låg i, konstaterar Jonas Hellström.

Polisen kom inte

En larmande siren startade i butiken och Jonas Hellström håller för sannolikt att tjuvarna fick bråttom.

– De har bland annat tappat en del pengar när de rusat ut.

Från Polisen kom svaret att de inte åker ut på sådana här händelser.

– Jag förstår i och för sig att det kan vara svårt att få tag i tjuvarna – de kan vara 50 mil bort vid det här laget. Men det hade varit trevligt om Polisen ändå kommit hit och försökt, säger Jonas Hellström.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼