Jaktkläder och fiskerullar stals vid inbrott hos Jaktia

Inbrottstjuvar slog till mot Jaktia i Västervik natten mot lördagen. Varor för mellan 200.000 och 300.000 kronor har stulits.

Jaktiabutiken i Västervik hade besök av tjuvar i helgen. Infälld bild visar ett av de glasskåp som tjuvarna krossade. Foto: Jonas Hellström

– Vi upptäckte inbrottet i lördags. De hade klättrat upp på taket och slängt in en lastpall genom ett fänster på en vägg. Sedan klättrade de in i butiken, berättar Jonas Hellström, som driver Jaktiabutiken.

Bland det stulna märks en stor mängd kläder av märkena Fjällräven, Pinewood, Chevalier och Härkila samt Shimano fiskerullar.

– De krossade glasskåpet som rullarna låg i, konstaterar Jonas Hellström.

Polisen kom inte

En larmande siren startade i butiken och Jonas Hellström håller för sannolikt att tjuvarna fick bråttom.

– De har bland annat tappat en del pengar när de rusat ut.

Från Polisen kom svaret att de inte åker ut på sådana här händelser.

– Jag förstår i och för sig att det kan vara svårt att få tag i tjuvarna – de kan vara 50 mil bort vid det här laget. Men det hade varit trevligt om Polisen ändå kommit hit och försökt, säger Jonas Hellström.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.

Inviger modern skjutbiograf

Hulukvarn Arena utanför Jönköping fortsätter att utveckla sin verksamhet och inviger till helgen en egen skjutbiograf. Enligt Christian Larsson, vd för företaget, blir det Sveriges modernaste skjutbiograf.

Debatt: Osäkert om illegal jakt på varg

Att sprida felaktiga eller dåligt underbyggda uppgifter får mycket negativa konsekvenser med urholkat förtroende för myndigheter, rättsväsende och forskningsverksamhet, samtidigt som jakten på förmodade "förövare" leder till rättsövergrepp. Det skriver Gert Ragnarsson om den illegala vargjakten i den här debattartikeln.
ANNONS ▼

Annonser