Jaktnyheter

Jaktkläder och fiskerullar stals vid inbrott hos Jaktia

Jaktiabutiken i Västervik hade besök av tjuvar i helgen. Infälld bild visar ett av de glasskåp som tjuvarna krossade. Foto: Jonas Hellström
Inbrottstjuvar slog till mot Jaktia i Västervik natten mot lördagen. Varor för mellan 200.000 och 300.000 kronor har stulits.
– Vi upptäckte inbrottet i lördags. De hade klättrat upp på taket och slängt in en lastpall genom ett fänster på en vägg. Sedan klättrade de in i butiken, berättar Jonas Hellström, som driver Jaktiabutiken. Bland det stulna märks en stor mängd kläder av märkena Fjällräven, Pinewood, Chevalier och Härkila samt Shimano fiskerullar. – De krossade glasskåpet som rullarna låg i, konstaterar Jonas Hellström.

Polisen kom inte

En larmande siren startade i butiken och Jonas Hellström håller för sannolikt att tjuvarna fick bråttom. – De har bland annat tappat en del pengar när de rusat ut. Från Polisen kom svaret att de inte åker ut på sådana här händelser. – Jag förstår i och för sig att det kan vara svårt att få tag i tjuvarna – de kan vara 50 mil bort vid det här laget. Men det hade varit trevligt om Polisen ändå kommit hit och försökt, säger Jonas Hellström.