Jaktjournalens björnjägare lyckades i Jämtland

Glädjen var stor på tisdagsmorgonen när Jaktjournalens björnjaktslag lyckades i licensjakten i Jämtland. Tidningens redaktör Per Jonson fällde en 100-kilos björnhona som kom på drev för två plottar.

Jaktjournalens Per Jonson med sin första björn.

– Jätteroligt! Det blev en revansch efter att vi på måndagen jagade en björn som gick in på grannmarken där vi inte fick skjuta, berättar Per Jonson.

Jaktjournalen arrangerar i år sex jakter inom ramen för ”Jaga med JJ”. Björnjakten är först ut, men fortfarande finns det jakter att anmäla sig till. Kolla här!

På tisdagsmorgonen hittade man färska spår som hundarna visade stort intresse för. Det var en kamp emot klockan eftersom det endast återstod en björn på tilldelningen.

– Det blev drev och gångstånd om vartannat. Till slut kom det ut på en väg och där stod jag. Björnen blev kvar i diket, berättar Per Jonsson.

Sista björnen

Det var en hona på 100 kilo och det var sista björnen i tilldelningen i område 2B i Jämtland.

Per Jonson är nöjd med att tidningen kunnat bjuda de vinnande prenumeranterna på skarp björnjakt.

– Vi har hittat björnskit efter vägar, spårat och haft jakt i två dagar. Det är ju inte lika många björnar som älgar i skogen, så vi har haft en djävla tur, säger Per Jonson.

Det var den första björnen han fällt i sitt liv.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

Senaste vargnytt: Stora problem med varg på flera håll i landet

Vargen fortsätter skapa stora problem och merarbete för djurägare runt om i landet. I södra landsändan pågår skyddsjakt i tre län på fårdräpande vargar, och i Gävleborg strider ortsbor i Lingbo för att få skyddsjakt på närgångna vargar som bland annat dödat får och lamadjur.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼