Annons
Jaktjournalens björnjägare lyckades i Jämtland | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
9 månader sedan björnjakt
Jaktjournalens Per Jonson med sin första björn.
Jaktjournalens björnjägare lyckades i Jämtland
Glädjen var stor på tisdagsmorgonen när Jaktjournalens björnjaktslag lyckades i licensjakten i Jämtland. Tidningens redaktör Per Jonson fällde en 100-kilos björnhona som kom på drev för två plottar.
– Jätteroligt! Det blev en revansch efter att vi på måndagen jagade en björn som gick in på grannmarken där vi inte fick skjuta, berättar Per Jonson. Jaktjournalen arrangerar i år sex jakter inom ramen för ”Jaga med JJ”. Björnjakten är först ut, men fortfarande finns det jakter att anmäla sig till. Kolla här! På tisdagsmorgonen hittade man färska spår som hundarna visade stort intresse för. Det var en kamp emot klockan eftersom det endast återstod en björn på tilldelningen. – Det blev drev och gångstånd om vartannat. Till slut kom det ut på en väg och där stod jag. Björnen blev kvar i diket, berättar Per Jonsson.

Sista björnen

Det var en hona på 100 kilo och det var sista björnen i tilldelningen i område 2B i Jämtland. Per Jonson är nöjd med att tidningen kunnat bjuda de vinnande prenumeranterna på skarp björnjakt. – Vi har hittat björnskit efter vägar, spårat och haft jakt i två dagar. Det är ju inte lika många björnar som älgar i skogen, så vi har haft en djävla tur, säger Per Jonson. Det var den första björnen han fällt i sitt liv.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!