Jaktnyheter

Jakthundarna larmade Lennart om bilbrand

Lennart Johannessons hundar, däribland jämthundstiken Kitti, pockade energiskt på hans uppmärksamhet. Det visade sig att de larmade om en bil som satts i brand alldeles untanför huset. Foto: Privat, montage

Lennart Johannessons jakthundar fungerar inte bara i jaktskogen. De slår larm om det brinner också.

"}}

Lennart Johannesson jobbade hemmifrån i Karlstad på måndagen och satt i ett teamsmöte vid 14-tiden. I huset fanns drevertiken Nattslagets Annefrid och jämthundstikarna Lycke källarns Kitti och Dammossens Hina.

– Hundarna började uppvakta mig och de blev mer och mer till sig och buffade på mig. Till slut satte jag min mikrofon på ljudlöst och gick efter hundarna. Då fick jag se att det stod en brinnande bil cirka 40 meter från huset, berättar Lennart Johannesson.

Han sprang ut och konstaterade att det var en Volvo V70 med öppen skufflucka och öppen dörr på passagerarsidan som stod och brann.

– Det fanns ingen människa i bilen och det brann i kupén. Jag sprang in och hämtade en brandsläckare och ringde 112. När jag kom ut igen var bilen helt övertänd, säger Lennart.

Räddningstjänsten kom till platsen och släckte bilen.

– Jag tror att det var någon som snabbt behövde bli av med bilen och tände på, säger Lennart Johannesson.

Hans sjuåriga jämthundstik Lisa blev ihjälkörd av tågen i höstas och nu äger han drevertiken Annefrid och lånar jämttikarna Kitti och Hina och jagar in dem.

Nu vet han alltså att hundarna slår larm om det brinner.

Dammossens Hina fotograferad under älgjakt. Foto: Privat