Jaktnyheter

”Jaktbranschen är nog hederligare än någonsin”

En ny realag ska hindra företag att smyghöja priset på varor innan de reas ut. Foto: Gettyimages

I dag startar Black week och jägarkåren översköljs av erbjudande från jaktbranschen. Att smyghöja varor har tidigare varit ett sätt att erbjuda kunder bra rabatt utan att förlora intäkter. Christoffer Jannesson, vd på Hylte jakt och lantman tror branschen i år är hederligare än någonsin.

"}}

– En del aktörer har agera på ett sånt sätt. Vi som den största jaktåterförsäljaren i landet har inte råd med att hålla på så. Vi är benhårda med vår prissättning och våra erbjudanden och följer så klart konsumentköpslagen, säger Christoffer Jannesson.

Från och med den första september i år infördes en ny realag som inte gör det möjligt att smyghöja pris på varor inför stora reor som Black week och Black Friday. Återförsäljaren måste numera redovisa det lägsta priset en vara sålts för den senaste månaden.

– Jag tycker detta är bra och det är viktigt för trovärdigheten för oss som företag också. I år tror jag branschen är hederligare än någonsin. Jägarkåren är en köpstark målgrupp, säger Christoffer Jannesson.

”Man ska kunna fynda”

För Hylte Jakt och Lantman är det viktigt att kunderna ska kunna fynda.

– Nu inför black week har vi bland annat ett riktigt bra erbjudande på en värmeväst. Men vi kommer också att släppa fem andra brutala erbjudanden under veckan.

Christoffer Jannesson vill inte närmare gå in på hur mycket rabatt det gäller eller vilka varor han avser men, säger att företaget vill göra ny plats på lagret och vill tömma sortimentet av vissa produkter.

– Det kommer bli riktigt vassa priser. Man ska kunna fynda.