Jaktnyheter

Jakt på klövvilt med hund är över för denna säsong

Therese, Haris och Roger har haft en härlig säsong. Foto: privat, bildmontage Jaktjournalen

Klövviltsjakten med hund är avslutad för säsongen och vi vill veta hur ni har haft det?
Roger Ericsson, Therese Andersson och Haris Cehajic är några som det har gått strålande för.

"}}

Dela med dig av dina upplevelser från säsongen, på Jaktjournalens facebooksida.

Roger Ericsson.
Foto: privat

Roger Ericsson från halländska Unnaryd jagar framför allt vildsvin med sina västsibiriska laikor, Slug, Sabot och Brenneke.

− Säsongen kunde inte avslutats på bättre vis! Brenneke har gått fantastiskt och det är skjutet fyra rediga galtar för honom den här säsongen. Sista dagen tog han nattslag på en galt i fem kilometer. Därefter hade han gångstånd och ståndskall i sex timmar. Jag var inne ett tjugotal gånger utan att komma åt den, så till slut fick jag skicka svågern att lägga vind. Då kom den i läge och jag kunde fälla galten som vägde 120 kilo oh hade utstick på 8 centimeter. Det var säsongens grymmaste jakt, säger en belåten Roger.

Ny som hundförare

Alexander Gustafsson fällde rådjur för Therese Anderssons tax Nyrells Hjalle.
Foto: privat

Therese Andersson, Varberg, Halland tog jägarexamen 2020 och har gjort sin första säsong som hundförare med sin tyska jaktterrier Bella. Samtidigt har Therese tax Nyrells Hjalle gjort sin första säsong med hennes före detta sambo, Alexander Gustafsson.

­− Jag är mer en nöjd, det går inte att begära mer. Det har fällts 15 rådjur för taxen och vi har satt alla spårprov och siktar på SM i år.

− Med tyskan Bella fick jag möjlighet att gå på Kobergs gods arrendemark och det har fällts fler djur för henne än vad jag kan räkna; dov, gris och kron. Jag har fått mycket stöd och hjälp av mina vänner vilket jag är otroligt tacksam för. Nu håller jag på och avelsmeriterar Bella och jag har bara vildsvinsprovet kvar, säger Therese Andersson.

Dreverjakt

Haris Cehajic jagar i Östergötland med drevern Biabys Iza. Han märker att intresset för klassisk rådjursjakt med drivande hund har ökat på senare år och blickar tillbaka på en fin säsong.

– Säsongen har varit bra och givande. Det är en fantastisk känsla när man har en rutinerad hund som alltid levererar. Denna säsong har Iza presterat bra drev vid varje släpp och det är alltid lite vemodigt när man måste koppla den siste januari. Även om hon blivit allt mer intresserad av att driva hare och räv, driver hon fortfarande rådjur och sista helgen sköts det två stycken för henne på fina drev.