Annons
Jägermeister-etiketten får vara kvar – kränker inte kristna | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 år sedan domstol
Etiketten anspelar på en historia om jägarnas skyddshelgon, Sankt Hubertus, inom den romersk-katolska kyrkan. Foto: Gettyimages
Jägermeister-etiketten får vara kvar - kränker inte kristna
Nej, Jägermeisters etikett kränker inte kristna. Det har domstol slagit fast och flaskorna får ha kvar sin välkända etikett.
Tidningen Dagen rapporterar i sin pappersupplaga om ärendet, där Schweiz motsvarighet till svenska Paten- och registreringsverket drev frågan om Jägermeisters etiketter till domstol. Bilden på etiketterna kommer från en historia om Sankt Hubertus, jägarnas skyddshelgon inom den den romersk-katolska kyrkan. Sankt Hubertus ska ha levt i Belgien på 600-, 700-talet och ha varit så förtjust i jakt att han glömde sina religiösa förpliktelser.

Hjort med lysande krucifix

En dag i skogen mötte Sankt Hubertus en hjort som hade ett lysande krucifix mellan hornen. En himmelsk röst ska ha uppmanat honom att bättra sig i sin relation till Gud. ’Tjänstemän på schweiziska Paten- och registreringsverket anser att bilden på Jägermeisterflaskornas etiketter kränker kristna och vände sig till domstol. Kravet var att etiketterna endast skulle få användas i Schweiz. Domstolen utfärdar dock inga restriktioner i användningen av bilden. Den förknippas inte längre med en kristen berättelse, slår domstolen fast.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!