Annons
Jägermeister-etiketten får vara kvar - kränker inte kristna - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan domstol
Etiketten anspelar på en historia om jägarnas skyddshelgon, Sankt Hubertus, inom den romersk-katolska kyrkan. Foto: Gettyimages
Jägermeister-etiketten får vara kvar - kränker inte kristna
Nej, Jägermeisters etikett kränker inte kristna. Det har domstol slagit fast och flaskorna får ha kvar sin välkända etikett.
Tidningen Dagen rapporterar i sin pappersupplaga om ärendet, där Schweiz motsvarighet till svenska Paten- och registreringsverket drev frågan om Jägermeisters etiketter till domstol. Bilden på etiketterna kommer från en historia om Sankt Hubertus, jägarnas skyddshelgon inom den den romersk-katolska kyrkan. Sankt Hubertus ska ha levt i Belgien på 600-, 700-talet och ha varit så förtjust i jakt att han glömde sina religiösa förpliktelser.

Hjort med lysande krucifix

En dag i skogen mötte Sankt Hubertus en hjort som hade ett lysande krucifix mellan hornen. En himmelsk röst ska ha uppmanat honom att bättra sig i sin relation till Gud. ’Tjänstemän på schweiziska Paten- och registreringsverket anser att bilden på Jägermeisterflaskornas etiketter kränker kristna och vände sig till domstol. Kravet var att etiketterna endast skulle få användas i Schweiz. Domstolen utfärdar dock inga restriktioner i användningen av bilden. Den förknippas inte längre med en kristen berättelse, slår domstolen fast.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!