Jaktnyheter

Jägarförbundets generalsekreterare säger upp sig efter knappt två år på posten

Dag Lidén. Foto: Magnus Rydholm/Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet fick en ny generalsekreterare häromåret men tiden på posten blev kort. I helgen kom beskedet att Dag Lidén, Stockholm säger upp sig med omedelbar verkan.

Dag Lidén anställdes på Svenska Jägareförbundet hösten 2021 efter att tidigare generalsekreterare Bo Sköld hastigt beslutade sig för att hoppa av uppdraget.

Nu väljer även Dag Lidén att säga upp sig. Svenska Jägareförbundets ordförande Peter Eriksson säger i ett uttalande:

– Jag och förbundsstyrelsen har godkänt hans önskan om att avsluta sin anställning direkt.

Peter Eriksson vill inte närmare kommentera skälen för Dag Lidéns uppsägning, men nämner att det rör sig om personliga och privata skäl.

För att lösa arbetssituationen har vice generalsekreterare Åke Granström blivit tillförordnad chef.

Anställdes efter turbulens

Dag Lidén anställdes med hjälp av ett externt chefrekryteringsföretag. Förbundsordföranden Peter Eriksson sa då i en intervju med Jaktjournalen:

– Efter den turbulens vi haft i förbundet känns detta riktigt bra. Det fanns en vilja i förbundet att vi skulle söka extern hjälp och de fyra kandidater som vi nu intervjuat har alla varit intressanta. Vi känner oss mycket nöjda med valet av Dag Lidén.

Innan Dag Lidén anställdes av Svenska Jägareförbundet var han stabchef för svenska armén.

Dag Lidén har på Svenska Jägareförbundets hemsida kommenterat avhoppet.

Med en hjärtinfarkt hösten 2022 i botten tillsammans med andra privata skäl behöver jag göra halt och fokusera om. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Avslutar med att önska alla i förbundet lycka till.