Jaktnyheter

Jägareförbundets vädjan: sänk farten!

Efter att två jakthundar trafikdödats inom loppet av tre dagar vädjar Jägareförbundet Mitt Norrland till bilisterna: sänk farten!

Två ihjälkörda jakthundar på tre dagar – i ett och samma jaktlag. Det är för mycket, anser Svenska jägareförbundet Mitt Norrland. Nu vädjar man till bilisterna: sänk farten!

"}}

Inom loppet av tre dagar har två av jägarna i Österåsens Byamäns jaktlag i Bergs kommun fått sina jakthundar trafikdödade.

Struntar i varningar

Gun Fahlander, ordförande i Jägareförbundet Mitt Norrland är kritisk.

Enligt henne struntar merparten av bilisterna i de varningsskyltar som sätts upp av jägarna under pågående jakt. Trots att de borde veta att skyltarna varnar för att det kan komma upp både vilt och hundar på vägen.

”Släpp på gasen!”

Bilisternas nonchalans stannar inte där. Även vid eftersök, då både jägare och hundar befinner sig mitt på vägen, kör bilförarna förbi i mycket höga hastigheter.

– Jag vet inte varför man inte tar det här på allvar. Det är faktiskt en djup vädjan från oss att; släpp på gasen! Jag är förvånad att man inte förstår att man kan orsaka en olycka, säger Gun Fahlander till Sveriges Radio P4 Jämtland.