Jägareförbundet: ”Ohyfsat och oseriöst av Rovdjursföreningen”

Svenska Jägareförbundet fördömer nu officiellt utspelet som Svenska Rovdjursföreningen gjorde på sin Facebooksida i söndags. Grovt och omdömeslöst, kallar Jägareförbundet ordförande, Torbjörn Larsson, saken i ett pressmeddelande.

Rovdjursföreningens utspel om jägarorganisationerna har retat upp Jägareförbundet. Foto: Loggor från Jägareförbundet och Rovdjursföreningen, Gettyimages, montage

Jaktjournalen har rapporterat om Rovdjursföreningens anklagelser mot jägarorganisationerna här och här.

I dag lägger Svenska Jägareförbundet ut ett pressmeddelande på sin förbundssida. Så här lyder det i sin helhet:

”I ett Facebookuttalande menar Rovdjursföreningen att Svenska Jägareförbundet och Jägarnas riksförbund får 60 miljoner kronor för att tjuvjaga rovdjur.

Uttalandet är kontroversiellt eftersom det ligger långt under den nivån som organisationer brukar hålla i offentliga sammanhang.

– Uttalandet är grovt och omdömeslöst och svartmålar hela jägarkåren på ett oacceptabelt sätt, säger Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson.

Bottennotering

Han reagerar hårt mot tonen i uttalandet och att Rovdjursföreningen använder lögner för att misskreditera andra.

– Eftersom Rovdjursföreningen aspirerar på att vara en seriös organisation, vill vara med och påverka, vill vara en remissinstans inför myndighetsbeslut med mera, kan man inte agera på ett sådant sätt. Ogenomtänkta uttalande fulla av agg och beskyllningar hör inte hemma i en seriös debatt, säger Torbjörn Larsson.

Han menar att Rovdjursföreningen nått en bottennotering i osmakliga påhopp.

– Föreningen har gått långt utanför anständighetens gräns. Nu får de ta tillbaka uttalandet och be om ursäkt. Svenska Jägareförbundet har alltid varit tydligt med att vi är emot all form av illegal jakt. Då ska vi inte behöva läsa sådana här dumheter, säger Torbjörn Larsson.”

AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser