Annons
Jägareförbundet: "Ohyfsat och oseriöst av Rovdjursföreningen" - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 år sedan jägareförbundet
Rovdjursföreningens utspel om jägarorganisationerna har retat upp Jägareförbundet. Foto: Loggor från Jägareförbundet och Rovdjursföreningen, Gettyimages, montage
Jägareförbundet: "Ohyfsat och oseriöst av Rovdjursföreningen"
Svenska Jägareförbundet fördömer nu officiellt utspelet som Svenska Rovdjursföreningen gjorde på sin Facebooksida i söndags. Grovt och omdömeslöst, kallar Jägareförbundet ordförande, Torbjörn Larsson, saken i ett pressmeddelande.
Jaktjournalen har rapporterat om Rovdjursföreningens anklagelser mot jägarorganisationerna här och här. I dag lägger Svenska Jägareförbundet ut ett pressmeddelande på sin förbundssida. Så här lyder det i sin helhet: ”I ett Facebookuttalande menar Rovdjursföreningen att Svenska Jägareförbundet och Jägarnas riksförbund får 60 miljoner kronor för att tjuvjaga rovdjur. Uttalandet är kontroversiellt eftersom det ligger långt under den nivån som organisationer brukar hålla i offentliga sammanhang. – Uttalandet är grovt och omdömeslöst och svartmålar hela jägarkåren på ett oacceptabelt sätt, säger Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson.

Bottennotering

Han reagerar hårt mot tonen i uttalandet och att Rovdjursföreningen använder lögner för att misskreditera andra. – Eftersom Rovdjursföreningen aspirerar på att vara en seriös organisation, vill vara med och påverka, vill vara en remissinstans inför myndighetsbeslut med mera, kan man inte agera på ett sådant sätt. Ogenomtänkta uttalande fulla av agg och beskyllningar hör inte hemma i en seriös debatt, säger Torbjörn Larsson. Han menar att Rovdjursföreningen nått en bottennotering i osmakliga påhopp. – Föreningen har gått långt utanför anständighetens gräns. Nu får de ta tillbaka uttalandet och be om ursäkt. Svenska Jägareförbundet har alltid varit tydligt med att vi är emot all form av illegal jakt. Då ska vi inte behöva läsa sådana här dumheter, säger Torbjörn Larsson.”

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!