Jägareförbundet ger råd angående coronaviruset

Svenska Jägareförbundet delar ut handfasta råd till jägarkåren för att spridningen av coronaviruset inte ska öka när jaktsäsongen drar igång.

Svenska Jägareförbundet råder jägare att vidta åtgärder för att inte sprida coronaviruset. Arkivbild: Gettyimages

SVT Norrbotten rapporterar att Jägareförbundets rekommendation till jägarna är att tänka igenom eventuellt delat boende i jaktkojor. Vid längre resor i bil bör passagerarna endast åka med personer från det egna hushållet.

Dessutom är rådet att personer som är äldre än 70 år, och människor som tillhör riskgrupper, inte bör delta vid större samlingar.

– Det betyder inte att de inte kan vara med. De ska vara med på jakten, självklart, men kanske inte samlas i för stora grupper och håll avstånd, säger Niklas Lundberg, jaktvårdskonsulent, till SVT.

Jägareförbundet avråder också från gemensam matlagning, om den inte sker utomhus och jägarna äter maten med egna tallrikar och bestick.

– Den här samvaron där man verkligen sitter tillsammans och umgås, kanske på kvällar och liknande, den kommer att bli lite drabbad och lidande, säger Niklas Lundberg till SVT.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼