Jägare vill inte att långa knivar förbjuds i Norge

Norges jägar- och fiskarförbund, NJFF, emotsätter sig förslaget att långa knivar ska bli förbjudna.

De norska myndigheterna utreder om knivar med en bladlängd överstigande 25 centimeter ska förbjudas. Foto: Gettyimages

NJFF skriver på sin webbsida att knivar som har en bladlängd på mer än 25 centimeter kan bli förbjudna i Norge. Förslaget utreds på motsvarigheten till svenska justitiedepartementet.

Enligt NJFF handlar förslaget om att komma åt användningen av machete i kriminella gäng i Oslo.

”Lagliga och värdiga syften”

NJFF anser att det i och för sig finns en god intention med förslaget. Men förbundet pekar på att ett förbud mot långa knivar kommer att drabba bland annat jägare, fiskare och friluftsmänniskor.

Förbundet pekar på att det redan i dag är förbjudet att bära machete på offentliga platser.

”Det finns grund till att tro att de allra flesta innehavare av knivar/machete är laglydiga medborgare som använder knivarna för lagliga och värdiga syften i samband med arbete och för fritids- och hushållsbruk”, skriver Norges jägar- och fiskarförbund.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼