Jägare vill inte att långa knivar förbjuds i Norge

Norges jägar- och fiskarförbund, NJFF, emotsätter sig förslaget att långa knivar ska bli förbjudna.

De norska myndigheterna utreder om knivar med en bladlängd överstigande 25 centimeter ska förbjudas. Foto: Gettyimages

NJFF skriver på sin webbsida att knivar som har en bladlängd på mer än 25 centimeter kan bli förbjudna i Norge. Förslaget utreds på motsvarigheten till svenska justitiedepartementet.

Enligt NJFF handlar förslaget om att komma åt användningen av machete i kriminella gäng i Oslo.

”Lagliga och värdiga syften”

NJFF anser att det i och för sig finns en god intention med förslaget. Men förbundet pekar på att ett förbud mot långa knivar kommer att drabba bland annat jägare, fiskare och friluftsmänniskor.

Förbundet pekar på att det redan i dag är förbjudet att bära machete på offentliga platser.

”Det finns grund till att tro att de allra flesta innehavare av knivar/machete är laglydiga medborgare som använder knivarna för lagliga och värdiga syften i samband med arbete och för fritids- och hushållsbruk”, skriver Norges jägar- och fiskarförbund.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼