Jägare kräver 50 000 kronor för misslyckad Kanadajakt

En dansk jägare kräver 50 000 kronor i kompensation för att han inte lyckades skjuta någon älg under en jaktresa i Kanada.

Den danske jägaren anser att han blivit lovad att få skjuta en riktigt stor älg. Nu kräver han pengar tillbaka. Foto: Gettyimages

Kvällsposten refererar till danska Extrabladet och berättar om den danske jägare som betalade 95 000 danska kronor, motsvarande 139 000 svenska kronor, för tio dagars guidad älgjakt i Kanada.

Men det dök aldrig upp någon älg att skjuta och därför vände sig jägaren till en speciell nämnd i Danmark som hanterar klagomål på jaktresor.

”Jaktresan inkluderar att få skjuta en kanadensisk älg, storleken är inte specificerad men min son hade upplyst arrangörerna att han ville ha en älg med hornlängd på 60 tum. Resebyrån hade inte garanterat en sån storlek, men i alla fall 50 tum”, skriver jägarens pappa i en anmälan.

”Vi ger inga garantier”

Kravet från jägaren och pappan är att de får tillbaka motsvarande 50 000 svenska kronor.

På resebyrån vill man inte betala utan hänvisar man till att jaktresor kan sluta utan fällt vilt.

– Vi ger inga garantier för att resenärerna ska lyckas skjuta vilt och ger ingen kompensation om det inte lyckas, säger en representant för resebyrån till Extrabladet.

Jägaren beviljas 5 000 kronor i ersättning för en utlovad flygresa som aldrig blev av.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser