Jägare känner sig kränkt av jaktlaget – anmäler

En jägare i Sörmland känner sig kränkt av sitt jaktlag. Han har nu lämnat in en anmälan till Datainspektionen.

Datainspektionen ska granska fallet där en jägare anmält andra medlemmar i ett jaktlag i Sörmland. Arkivbild: Gettyimages

SVT Sörmland berättar att jägaren trodde att det var fel på jaktlagets åtelkamera, att den hade fel på tidsinställningen.

Andra medlemmar i jaktlaget misstänkte dock att jägaren mixtrat med kameran och satte därför upp en åtelkamera som övervakade kameran.

Den anmälande jägaren menar att han filmats i smyg. Han känner sig kränkt och påhoppad och vill att Datainspektionen tittar närmare på fallet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.

Film: Ruggig närkontakt med stora älgtjurar

Tony Ögren i Västernorrland fick på måndagsmorgonen sådan närkontakt med två stora älgtjurar, att det blev nästan skrämmande. – Jag var beredd att hoppa bakom en rejäl tall som jag hade intill mig, säger Tony.
ANNONS ▼