Annons
Jaga med JJ – Lyckad toppjakt med Jonas Seger | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 år sedan jaga med jj
Tina Nilsson med Jaktjournalens reporter Jonas Seger och den tupp hon fällde under Jaga med JJ.
Jaga med JJ - Lyckad toppjakt med Jonas Seger
Den klassiska vinjetten "Jaga med JJ" är tillbaka! Först ut var Jonas Seger som tog med den nya jägaren Tina Nilsson ut på toppjakt.
2020 firar Jaktjournalen 50 år! Vi firar det med att nylansera det uppskattade Jaga med JJ, som våra äldre läsare säkert minns. Konceptet är enkelt: Jaktjournalens redaktion erbjuder en jakt och läsarna anmäler sig och håller tummarna i en lottning. De senaste åren har vi tagit i ordentligt med den klassiska Vinnarjakten i Ströms Vattudal. Den kommer att finnas kvar, men vi vill komplettera den med mindre och fler jakttillfällen. Först ut var Jonas Seger som tog med Tina Nilsson på toppfågeljakt.

”Ligger i generna”

Sedan första numret av Jaktjournalen 1970 har tidningen förmedlat jaktglädje. Vinnarjakten och Jaga med JJ är då naturliga inslag där vi kan ta med  jägare på en jakt som de kanske inte är så vana vid. Sverige är långt och jakten skiljer sig åt från norr till syd, vilket erbjuder exotiska jakttillfällen även inom landets gränser. – Jag tycker det är viktigt att vi vårdar tidningens grundidé. Jaktjournalen är tidningen av jägare – för jägare och så ska den förbli. Vi ska publicera jaktglädje och tips och trix utan att vara dömande mot någon jaktform. Och vi ska också vara den enskilda jägarens röst i debatten och ställa obekväma frågor till de som påverkar vår livsstil – allt detta ligger i tidningens 50 år gamla gener och då är det klart att vi ska jaga med läsarna också, säger chefredaktör Daniel Sanchez. Jaga med JJ är inget jätteprojekt – det är bara kul. Vår reporter Jonas Seger har lång erfarenhet av toppfågeljakt och det var naturligt för honom att ta med en ny jägare som Tina Nilsson ut på årets mörkaste dag. Det ska vara kul att jaga och man ska göra det som ett lag helt utan press. Att Tina sedan fick skjuta en grann tupp var ju fantastiskt! Hela reportaget kommer i tidningen.

Anmäl dig redan nu

Redan nu kan vi flagga för ytterligare ett jakttillfälle med Jonas Seger. I början av september kommer han ta med max två gäster på jakt med stående fågelhund i Norrbotten. Jakten går under två dagar med övernattning i tältkåta. Jaktjournalen betalar ditt jaktkort och Jonas ser till att det finns mat. Transporten behöver du bekosta själv.

Utlottningen är avslutad.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!