Itab i Surahammar lever vidare efter konkursen

Jakt- och fiskebutiken Itab i Surahammar lever vidare efter konkursen. Ny ägare är G-Hyttan Group AB med VD Ludvig Blomqvist.

Butikschef Mikael Grankvist och logistikansvarige Tobias Andersson är två av de anställda när Itab lever vidare med ny ägare.

Jaktjournalen berättade i februari att Itab Outdoor och Intropris gick samman och hade butiker i Surahammar, Gävle, Vårby i Stockholm, Eskilstuna och Vimmerby.

Men den 11 oktober gick affärerna inte längre ihop och det blev konkurs. Itab i Surahammar är den enda butiken som lever kvar.

Nytt varumärke

– Vi har gått från åtta till sex anställda och fortsätter med vårt inarbetade varumärke T&P och får även in varumärket Garphyttans bruksprodukter, berättar Mikael Grankvist, chef för butiken i Surahammar.

Den totala butiksytan i Surahammar är 400 kvadratmeter och man säljer jakt- och fiskegrejer samt varor för friluftsliv och kläder.

– Vi backar hem all verksamhet till Surahammar, där Itab funnits i 40 år, konstaterar Mikael Grankvist.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser