Ny stor mellansvensk aktör i jakt- och fiskebranschen

En stor fusion mellan olika bolag i jakt- och fiskebranschen börjar nu märkas på allvar. Itab Outdoor blir det nya namnet på kedjan som kommer att ha en stor butik i Surahammar och fyra butiker från Gävle i norr till Vimmerby i söder.

Itab outdoor blir det nya namnet på fem butiker från Gävle i Norr till Vimmerby i söder.

– Intropris försvinner som butiksnamn och vi ska slå oss in på den Mellansvenska marknaden och bli en riktigt stor aktör, säger Martin Berling, VD i moderbolaget Nord.

Itab Outdoor har under många år sålt jakt- och friluftskläder på Internet och har en fysisk butik i Surahammar.

Martin Berling.

– Den har byggts ut och är i dag tre gånger så stor som tidigare. Ytterligare utbyggnad väntar och butiksytan kommer att bli dubbelt så stor som just nu. Totalt blir butiken i Surahammar 1 500 kvadratmeter och vi bygger en avdelning för vapenhandel och en avdelning för fiske, berättar Martin Berling.

Butik i Eksjö läggs ned

De andra butikerna finns i Gävle, Vårby i Stockholm, Eskilstuna och Vimmerby.

Intropris-butiken i Eksjö läggs ned.

– Vi har en butik i närliggande Vimmerby och tycker att de båda kanibaliserar lite på varandra. Vimmerby är mer inarbetad och därför behåller vi den och lägger ned Eksjö, säger Martin Berling.

I den nya fusionen ingår en rad bolag som sorterar under moderbolaget Nord – Regal Fiske, Svenska Vapenlagret, Jaktlust, Aktiv outfit, Huntyard och Berras Sportfiske.

Alla företag i bolaget kommer att fortsätta med Internethandel. Totalt ingår ett 60-anställda i bolaget.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼