Inviger modern skjutbiograf

Hulukvarn Arena utanför Jönköping fortsätter att utveckla sin verksamhet och inviger till helgen en egen skjutbiograf. Enligt Christian Larsson, vd för företaget, blir det Sveriges modernaste skjutbiograf.

Arkivfoto: Per Jonson

– Skjutbiografen är toppmodern med den senaste versionen av utrustning som möjliggör skytteträning på scenarier som kan uppstå på ett naturligt sätt, säger Christian Larsson, vd på företaget i ett pressmeddelande.

Den nya skjutbiografen har en nio meter bred bioduk med ett skjutavstånd på cirka 25 meter. Det finns en större mängd olika jaktscenarion med filmklipp hämtade från både svensk jakt och utlandsjakt.

– Skjutbiografer är väldigt populärt eftersom det ger en så realistisk jaktupplevelse och det är kul att vi nu kan erbjuda en biograf med den allra senaste tekniken, säger Christian Larsson.

Invigning av skjutbiografen sker den 24 och 25 januari på Jaktia Jönköpings anläggning Hulukvarn Arena. Flera vapenleverantörer kommer finnas på plats och besökare kommer kunna testa deras kulgevär på biografen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.

Dovviltstammen runt Kinnekulle fördubblad på tio år

Trots stort engagemang lyckades inte jägarna runt Kinnekulle i Skaraborg att fälla de 1 400 djur de hade som målsättning i år. Stammen har nära fördubblats på tio år.  – Vi har ansträngt oss för att nå vår målsättning, säger Wilhelm Klingspor, ordförande i Hjortkommittén som förvaltar dovviltet i området.

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼