Annons
Inget besked om ansvar för jaktfrågor efter Baylans avgång - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
11 månader sedan Ibrahim Baylan
Kommer Ibrahim Baylans efterträdare som näringsminister att ta över ansvaret för jaktfrågorna? Ingen på näringsdepartementet vill svara på den frågan.
Inget besked om ansvar för jaktfrågor efter Baylans avgång
Alla på näringsdepartementet duckar på frågan

Ibrahim Baylans avgång som näringsminister efter en ny regeringsbildning i vinter väcker frågan om det är hans efterträdare som ska ha fortsatt ansvar för jakt- och landsbygdsfrågor. Men när det gäller den frågan duckar både den statssekreterare i näringsdepartementet som ansvarar för jaktfrågor och Baylans pressekreterare.

Vid den senaste ombildningen av den rödgröna regeringen i juli i år valde statsminister Stefan Löfven att slopa posten som landsbygdsminister. I den då nybildade regeringen var det näringsminister Ibrahim Baylan (S) som fick ta över jakten och de övriga landsbygdsfrågorna. 

Från början låg dessa områden under jordbruksministern, en post som försvann tillsammans med hela jordbruksdepartementet som blev landsbygdsdepartementet. Vid årsskiftet 2014/2015 valde Löfven att kapa bort hela landsbygdsdepartementet. Landsbygdsministern fick sätta sig i näringsdepartementet.

Har valt att avgå

Nu är alltså frågan hur det blir med näringsministerns ansvar för landsbygden och jakten när Ibrahim Baylan får en efterträdare någon gång i vinter. Baylan har valt att avgå inför den regeringsombildningen.


Jaktjournalen har ställt frågan till Per Callenberg, den statssekreterare i näringsdepartementet som nu ansvarar för landsbygdsfrågorna och jakten. Till saken hör att han lanserats som en ”jaktpositiv” statssekreterare när han tillsammans med Per Morberg invigde jaktmässan på Tullgarn 2019.

Duckar på frågan

Callenbergs assistent meddelar dock att det är Baylans pressekreterare som får ta den frågan. Men även pressekreteraren duckar på frågan hur det blir med jakt- och viltvårdsfrågorna när Baylan slutat. Kajsa Loord väljer att sända ett e-postbrev istället för att ringa upp.


“Ibrahim Baylan har meddelat att han kommer att lämna regeringen i samband med att en ny regering tillträder senare under vintern. Fram till dess är han näringsminister och kommer att fullfölja sitt uppdrag med full kraft för att stärka sysselsättningen, öka takten i industrins omställning och för att sluta klyftorna i hela landet. Allt arbete kommer att fortsätta som vanligt, med oavbruten takt. Det här beskedet påverkar inte de viktiga processer som pågår eller de beslut som ska fattas under hösten”, skriver hon.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!