Ingen efterfrågan på ”Vildsvinshjälpen” i Västmanland

Jägareförbundets satsning på Vildsvinshjälpen möts med ointresse bland lantbrukare i Västmanland. Det är ingen lantbrukare som efterfrågar hjälp från jägare.

Ingen lantbrukare i Västmanland efterfrågar tjänster från Vildsvinshjälpen. Foto: Gettyimages

P4 Västmanland uppger att många lantbrukare har stora problem med vildsvin som ger sig på odlade grödor.

– Är det så att lantbrukaren äger marken och inte hinner jaga själv, så har vi cirka 140 jägare i polen för Vildsvinshjälpen. Men hittills i år har vi faktiskt inte fått ett enda samtal från någon som behöver hjälp, säger Lars Björk, jaktvårdskonsulent vid Svenska Jägareförbundet i Västmanland, till P4 Västmanland.

Björk framhåller att det är välutbildade jägare med eftersökshundar som är beredda att jaga gratis på nätterna för att förhindra skador på odlingar.

– Om problemet var jättestort, borde lantbrukarna höra av sig, säger Lars Björk till lokalradion.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼