Jaktnyheter

Imponerande mångfald i Bästa åtelbilden

Denna bild är tagen i sydöstra Jämtland och den föreställer en älgfamilj. Bilden är tagen i brunsttider så oxen vill uppvakta kon lite extra. Bland de finaste bilder jag fått. Foto: Marcus Nilsson

Jaktjournalens läsartävling, Bästa åtelbilden, är nu avgjord. Men vem som tagit hem segern och övriga pallplatser får ni inte veta riktigt än. Till dess får ni ta del av några av de inskickade bidragen.

Det blev ett tufft jobb för juryn att koka ner cirka 100 inskickade bidrag till fem. Ni läsare visar upp hur mycket som händer ute i skogarna och att djur sällan slutar att fascinera.

Vem som tagit hem segern och vinner en åtelkamera från Hylte får ni veta i nummer 8 av Jaktjournalen, som kommer ut den 22 juli. Vi kommer även att publicera vinnare och övriga pristagare i Jaktjournalens webbupplaga.

Men fram till dess vill vi gärna visa er massor av de bilder som kommit in i tävlingen och kommer att göra det under veckorna som följer.

Tack alla ni som varit med och tävlat!

En uppgörelse?
Foto: Tommy Hallström
Bilden torde tala för sig själv. Möjligen ser kameran ut som ett bo om man är en talgoxe. Bilden är tagen i Blekinge.
Foto: Mats Johansson
Två av våra foderspridare var sönder och vi trodde att vi hade mänskliga sabotörer ända tills vi fick bilder på den skyldige! Bild tagen i Halland.
Foto: Madeleine Severinsson
Björndans en juninatt utanför Fors i Avesta kommun i södra Dalarna.
Foto: Karl Gustav Andersson
Inför fjolårets älgjakt satte jag som vanligt upp åtelkameran vid saltstenen för att se vad som eventuellt fanns där. Jag brukar alltid ställa in kameran att ta två bilder vid samma tillfälle men i brådskan så glömde jag spara inställningarna så kameran gick tillbaka i grundinställning. Denna gång räckte det dock med en bild, kunde nog inte bli mer lyckat än så här. Bilden är tagen i Hälsingland.
Foto: Ingvar Eriksson
Förvåningen och även förundran över att ha fått en sådan perfekt bild var stor, inte bara hos mig utan i hela jaktlaget. Bilden är tagen av min åtelkamera på vildsvinsåteln utanför Uppsala i Uppland.
Foto: Henrik Redholm